29. 10. 2014 | Eliška Kohelová

Ke kávičce zákusek, upečte si pamlsek!

Pozvánky
V sobotu 1. listopadu 2014 proběhne ve Slováckém muzeu výroba nejstarších typů zákusků a dezertů podávaných ke kávě. Návštěvníci se dozvědí, jak se správně peče a podává Sacher či rakvičky, a jak si na nich pochutnávaly naše babičky v kavárně v době první republiky

V sobotu 1. listopadu 2014 proběhne ve Slováckém muzeu výroba nejstarších typů zákusků a dezertů podávaných ke kávě. Návštěvníci se dozvědí, jak se správně peče a podává Sacher či rakvičky, a jak si na nich pochutnávaly naše babičky v kavárně v době první republiky. Do tajů výroby nejslavnějších zákusků můžou návštěvníci proniknout se studenty a studentkami Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti.

Se způsobem pražení kávy návštěvníky seznámí pan Jiří Plšek, hlavní pražič a spolumajitel pražírny a obchodu s nabídkou plantážní kávy a espresso směsí Coffeespot v Kudlovicích. Součastí prezentace bude také ochutnávka kávy.

To vše je možné spojit s prohlídkou výstavy Káva aneb Velké kouzlo malého zrnka, otevřené od 30. 10. 2014 a posedět ve stylové kavárně zařízené v duchu období třicátých let 20. století.

Sobota 1. 11. 2014, 9.00 – 12.00 hodin, Slovácké muzeum, Smetanovy sady 179, Uherské Hradiště, vstup 40 Kč.

Tento web používá na poskytování služeb, personalizaci reklam a analýzu návštevnosti soubory cookie. Používaním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací o souborech cookie najdete zde.